Ann Lindfors, Ortsjöns Hästgård:

”Vi använder foallow-selen från att fölet fötts och ungefär till dess att det blivit två månader. Vi har den på vid in- och utsläpp till hagen, när hovslagaren kommer och vid semin. Jag tycker den är väldigt skonsam för fölet och man får en bra arbetsställning”, säger Ann Lindfors på Ortsjöns Hästgård.

Ortsjöns Hästgård ligger i södra Medelpad. Gården är en lösdriftsanläggning där de tar emot avelsston, unghästar och konvalecenthästar.

Emelie Bystedts föl vande sig snabbt vid selen och hade inget emot att lägga sig med den på.

Emelie Bystedts föl vande sig snabbt vid selen och hade inget emot att lägga sig med den på.

Emelie Bystedt, Hästravaganza:

”Mitt föl hade foallow-selen regelbundet och hon vande sig vid att vi ställde in den, klickade på den (mycket diskret att klicka ihop!) och hon lade sig till och med gärna och sov med den. Det innebar att hon blev van vid att ha något på kroppen direkt utan krångel. Den var lätt att ställa in och få på när man lärt sig delarna. Vi använde selen varje gång vi skulle fixa hennes hovar och de behövde ju korrigeras lite,  vilket innebar att det blev rätt ofta en period. Hade vi inte haft selen då hade vi inte klarat det på två personer, utan hade behövt vara minst en person till. Nu kunde vi fixa tassarna på ett lugnt och positivt sätt utan stress.”

Hästravaganza driver en ridskola och erbjuder bland annat även turridning och bröllopstransporter.

Beställ foallow®