Anna Opalinski som ligger bakom fölselen fick idén till selen när hennes sto Bella födde fölet Nova som hade stora problem att både stå och gå.

Anna berättar:
Nova föddes x-bent och ballerinatåad. Jag fick rådet av både veterinärer och andra att avliva henne med tanke på att det  var väldigt osäkert om hon skulle bli bra.
De varnade mig för att behålla henne eftersom det skulle krävas väldigt mycket tid och arbete och utgången var så oviss.

Men jag var fast besluten att behålla henne och därmed blev också en operation nödvändig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tiden som följde innehöll många prövningar.
benskenor Bland annat behövde Nova sitta fast under de många behandlingarna och denna verklighet utmanade mig och fick mig att uppfinna en sele som gjorde detta möjligt. Den sele som senare utvecklades till hanteringsselen foallow®.

Nova blev till slut helt bra i sina ben. Nova blev till slut helt bra i sina ben.

En olycklig situation kunde genom problemlösning vändas till ett lyckligt slut. Mycket tack vare idén till selen som gjorde att jag, trots att jag var ensam i mitt stall, hade möjlighet att på ett säkert sätt vårda hennes ben och hovar varje dag.

Under flera år har sedan mätningar och utveckling av foallow® skett. Ett stort tack till samarbetet med Menhammar Stuteri, Bergsåker Hästklinik AB och Ortsjöns Hästgård .

Och nu finns foallow® äntligen till hjälp för fler föl och fölhanterare 🙂 .

Mer om foallow®

Beställ foallow®